Zlatan Ibrahimovic på väg till Milan – vi minns förra gången

Att Zlatan Ibrahimovic skulle bli ryktenas man under sommarens transferfönster slog vi fast för ett bra tag sedan, men att den svenska landslagsanfallaren skulle kunna hamna i AC Milan var det många som ansåg vara osannolikt. Nu pekar samstämmiga uppgifter från flera olika källor på att så kan bli fallet och då tar Zlatan helt enkelt sin familj och flyttar tillbaka till den stad där han redan tillbringat många år av sin karriär.

Zlatan Ibrahimovic skulle, om affären nu blir av, självklart bli en stor förstärkning för AC Milan som haft ett par tunga säsonger bakom sig. Senaste säsongen han spelade i klubben gjorde han hela 28 mål och det är förmodligen precis vad AC Milan behöver – en riktig målskytt. Dessutom bärgade han en ligatitel redan första säsongen i klubben.

När man tänker efter finns det en hel del ganska fina minnen från Zlatans tid i AC Milan.


2011/2012 vann Zlatan Ibrahimovic skytteligan. Trots det vann Milan inte ligatiteln.

Skärmavbild 2015-06-11 kl. 11.18.20


På det hela taget gjorde Zlatan totalt 56 mål på två säsonger i AC Milan. Imponerande.


Tråkigt nog för Zlatan skulle lagkamraterna inte vara fullkomligt så namnkunniga som förra gången.

Då:


Nu:


Precis som vanligt fick vi se en del galna upptåg under Zlatans tid i Milan. Minns ni den här sparken?


En del menar på att Zlatan inte alls ville lämna Milan för tre år sedan.


Avslutningsvis finns det ett rykte som säger att Zlatans fru Helena Seger gärna återvänder till Milano, en stad hon trivdes väldigt bra i. Är det kärleken till familjen som fäller avgörandet när Zlatan bestämmer sin framtid senare i sommar?

Kommentarer