Veckan som gått – heta rykten och ALLA klara övergångar

Nu börjar det snart att hända saker på allvar runt om i fotbollens Europa. Transferfönstret har varit öppet ett tag, men nu känns det närmast vidöppet. I takt med att mästerskapen runt om i världen börjar gå mot sitt slut kan fokus nu helt ligga på var spelarna ska hamna nästa säsong.

Den gångna veckan har varit trevande, men från och med nästa vecka är vi beredda på full storm. När vi går in i juli och flera av de europeiska lagen snart samlas igen aktualiseras problemet med nästa års trupper.

Precis som vanligt summerar vi veckan som gått med en lista över alla klara övergångar. Den hittar ni längst ner i inlägget. Dessutom lyfter vi fram ett par händelser som vi tycker sticker ut under veckan.

Veckans svensk

Att Kristoffer Nordfeldt tar sitt pick och pack för att flytta till Wales kom säkert som en överraskning för många. Den talangfulla svenska målvakten är klar för Swansea i Premier League och av allt att döma verkar både klubben och spelaren väldigt nöjda. Att Kristoffer Nordfeldt känns som veckans svensk i transfersammanhang känns därför givet.

Veckans klurigaste

Serie A är speciellt på många sätt. Ett tillvägagångssätt som italienarna har, men som andra ligor inte tillämpar är delägarskap av spelare. Under den gångna veckan har inte mindre än åtta spelare i Serie A gått från att varit ägda av två parter till att nu bara ägas av en klubb. För att göra det tydligt har vi listat dessa spelare i en egen grupp nedan. Det kan vara lite klurigt att hänga med i alla turer, men italienarna är bra på många andra sätt. Inte sant?

Håll ögonen öppna till nästa vecka

Vi behöver inte nämna något speciellt namn. Vi tror helt enkelt att nästa vecka blir den mest intensiva hittills under sommaren. Alla de spelare som imponerat under den stundande EM-turneringen i Tjeckien befinner sig säkert i blickfånget och kan räkna med att få en del bud vad det lider. Vi spänner hur som helst fast oss och förbereder oss för kaos.

Ett kul svenskt rykte i veckan

Trots att han bara varit i sin nya klubb ett halvår ryktas nu Ludvig Augustinsson till en ny adress. Efter minst sagt imponerande insatser i landslagströjan under U21-EM sägs det att Brendan Rodgers och Liverpool är intresserade av vänsterbacken. Det ska bland annat vara hans fantastiska vänsterfot som gjort att Liverpool fått upp ögonen för honom, bland mycket annat.

ALLA klara övergångar

England

Kristoffer Nordfeldt, målvakt, Heerenveen. Klar för Swansea.
Roberto Firmino, mittfältare, Hoffenheim. Klar för Liverpool.
Gerard Deulofeu, anfallare, Barcelona. Klar för Everton.

Italien

Pepe Reina, målvakt, Bayern München. Klar för Napoli.
Roberto Pereyra, mittfältare, Udinese. Klar för Juventus.

Andrea Bertolacci, mittfältare, Genoa/Roma. Klar för Roma.
Radja Nainggolan, mittfältare, Cagliari/Roma. Klar för Roma.
Domenico Berardi, anfallare, Juventus. Klar för Sassulo.
Jorginho, mittfältare, Hellas Verona. Klar för Napoli.
Lorenzo de Silvestri, försvarare, Fiorentina. Klar för Sampdoria.
Matteo Bianchetti, försvarare, Hellas Verona. Klar för Inter.
Marco Benassi, mittfältare, Inter. Klar för Torino.
Simone Verdi, mittfältare, Torino. Klar för Milan.

Övriga länder

Frederik Helstrup, försvarare, AC Horsens. Klar för Helsingborgs IF.
Carlos Tévez, anfallare, Juventus. Klar för Boca Juniors.
Demba Ba, anfallare, Besiktas. Klar för Shanghai Shenhua.

Kommentarer