Tre uppmärksammade övergångar

Hänt en hel del under Silly Season-veckan som passerat och här tittar vi till några, närmare bestämt tre stycken, av de mest uppmärksammade övergångarna – ur svensk synvinkel.

Arturo Vidal, mittfältare, från Juventus till Bayern München för 345 miljoner kronor.

Chilenaren har varit ett av de mest lysande profilerna i Serie A under de fyra senaste åren, vilka alla tillägnats Juventus. Vidal har varit en kolossalt viktig pjäs i den italienska klubbens framgångar och dessutom utvecklats till en målskytt av rang, vilket han inte alls varit tidigare i karriären; 35 stycken skickade han in på 124 matcher.

(Halvdant försök till att översätta): En ny era, en ny dröm, München nu kör vi!

Christian Beneteke, anfallare, från Aston Villa till Liverpool för 430 miljoner kronor.

Det fysiska monstret från Belgien har haft tre lyckade år i följd hos Aston Villa och var en av de största anledningarna till att klubben inte trillade ner ett snäpp i seriesystemet förra året. På 101 matcher har han stänkt in hela 49 baljor – nästan en halv per match i snitt. Kommer ett lika stort tomrum i Villa som han kommer bli nyttig för Liverpool i titeljakterna.

Lasse Vibe, anfallare, från Göteborg till Brentford för 13-15 miljoner kronor.

Fjolårets allsvenska skytteligavinnare var extremt het på den europeiska marknaden redan 2014 efter 23 seriemål, men stannade ännu ett halvår i Blåvitt och varit en av de viktigaste anledningarna till att laget just nu hittas på förstaplatsen i serien. Inte varit lika produktiv, men sex mål på 16 matcher är ändå ett okej facit. Flipp eller flopp i Championship?

Kommentarer