Tre intressanta övergångar den 26 augusti

Det händer saker nu när det återstår mindre än en vecka av sommarens transferfönster. Både klubbar och spelare runt om i Europa börjar bli otåliga och nervösa inför måndagens deadline, vilken alltså innebär att det inte går att göra några övergångar förrän i januari.

En spelare som har fastnat på bänken i sin nuvarande klubb kan då stå inför ett halvår utan speltid, medan en klubb som har dålig täckning på en specifik position kan få klara sig med en ofullständig trupp under halva säsongen.

Detta intensiva läge gör att vi nu väntas få en vecka full av spekulationer, rykten och så småningom värvningar. Onsdagen den 26 augusti var ingen dålig dag, med tanke på att inte mindre tre övergångar av intresse blev klara.

Lucas Digne lånas ut från PSG till AS Roma

Zlatan Ibrahimovic och Paris Saint-Germain blir av med sin ytterback Lucas Digne säsongen ut. 22-åringen vill få mer speltid och säger sig vilja spela i en anrik klubb som AS Roma. Den italienska storklubben har också en köpoption i kontraktet.

Asier Illarramendi till Real Sociedad

Det blir ingen framtid i Real Madrid för Asier Illarramendi. Mittfältaren återvänder till sin gamla klubb Real Sociedad, där han enligt egen utsago trivdes väldigt bra redan förra gången. Kontraktet sträcker sig till 2021 och mittfältaren tros bli en nyckelspelare i sitt nya lag.

Intressant är att 25-åringen trots allt gjort 59 framträdanden på två säsonger i Real Madrid, även fall majoriteten var relativt korta inhopp.

Fabio Coentrao lånas ut till AS Monaco

Real Madrid tappar fler spelare just den här dagen. Fabio Coentrao lånas nu ut till AS Monaco i Ligue 1, där tanken är att portugisen ska spela resten av säsongen. Ytterbacken har ryktats bort från Real Madrid under snart ett år och att en övergång skulle bli av kommer därför inte som en större överraskning.

GLÖM INTE: Håll koll på Sillykollen under den sista heta transferveckan. Vi uppdaterar både vår Twitter och hemsidan frekvent. Se till att inte missa någonting genom att följa feeden med samtliga stora svenska mediers transferbevakning – här hos oss.

Kommentarer