TOPP 3: Dyraste La Liga-värvningarna under transferfönstret

Runtom i fotbollseuropa råder transfertider. De flesta ländernas fönstren är fortfarande öppet och det spanska stänger den 31:a augusti. Här tittar vi till de tre dyraste värvningarna som Primera División-klubbarna gjort – hittills.

1. Jackson Martinez, 35 miljoner
Porto till Atletico Madrid

Den spektakulära anfallaren lämnar Porto efter tre succéfyllda år och kommer till en klubb som är välkänd för att få offensiva spelare att producera. 67 mål på 90 matcher blev det i Portotröjan – ett facit som imponerar stort, men det är stor kvalitetsskillnad på portugisisk och spansk klubbfotboll. Flipp eller flopp? Undertecknad lutar åt det förstnämnda…

– Jag ser väldigt fram emot den här flytten. Det är en ny utmaning i min karriär och jag hoppas saker och ting fungerar för mig där, sa han till klubbens hemsida när övergången offentliggjordes.

2. Arda Turan, €34 miljoner
Atletico Madrid till Barcelona

En av de mest kontroversiella övergångarna. Mittfältskämpen lämnar sitt Atletico för toppkonkurrenten och CL-vinnarna Barcelona. Huruvida Turan kommer passa in i ”Barcamodellen” återstår att se – åtminstone till i januari, då han ska vara spelklar. Utlånas sannolikt innan dess.

3. Danilo, €31,5
Porto till Real Madrid

Ännu en spelare från Porto. Den brasilianska ytterbacken är redan nu en klasspelare, men anses ha stor utvecklingspotential. Förutom att ha presterat väl i Porto, har han gjort stordåd i de brasilianska U-landslagen och även hunnit med 11 A-landskamper.

Kommentarer