Sparkad på grund av övervikt – tillbaka till Solna?

Det krävdes bara 14 matcher i AIK för att få profilstatus och 10 i Real Madrid II för att få sparken. Eero Markkanen har fått lämna den spanska huvudstaden – på grund att han, enligt klubben, ska vara ”kraftigt överviktig”, rapporterar spanska medier.

Och såhär bemöter anfallaren påståendet på Twitter.

Humor saknar han i alla fall inte, Markkanen – oavsett om påståendet om övervikten är sant eller inte. Sedan är det förstås en subjektiv åsikt. Nu återstår det att se var den finska bjässen hamnar. Välkommen tillbaka till AIK ska han i alla fall vara – och det är en klubb han absolut kan se sin framtid i, även om det nu blir lite omständligt i och med att det svenska transferfönstret är stängt.

– Blir det Skandinavien är det bara AIK som gäller för Eero, han älskar AIK, säger spelarens agent Ville Lyytikäinen till Matchdax.

– Det är klart att det alltid finns ett intresse för Eero Markkanen i AIK, men som sagt vårt transferfönster är instängt och det hann tyvärr stänga innan innan Real Madrid hann fatta det här beslutet, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Expressen.

Vad det nu landar i för beslut återstår att se, men visst vore det skoj att se – en överviktig – Eero Markkanen åter i Allsvenskan?

Kommentarer