Ryktenas man: Zlatan Ibrahimovic i United – succé?

Ryktena florerar runtom i Europa och den det snackas absolut mest om just nu är – svenske Zlatan Ibrahimovic. Det mesta talar för att han hamnar i klassiska Manchester United. Skulle det bli succé eller flopp?

När nyheten att Zlatan Ibrahimovic skulle lämna Paris Saint-Germain kom ut pekade det mesta på en transfer till amerikanska MLS och LA Galaxy – rykten som sedermera dött ut – och nu verkar det som att svenskstjärnan ska bli klar för klassiska Manchester United när som helst. Snarare så det handlar om när; timmar eller dagar?

Lokalmedia i Manchester har uttryckt att det redan är klart och att det bara slipas på detaljer i kontraktet. Detta skulle innebära att Zlatan, vid en ålder av 34 år, gör debut i Premier League, som han vid flera tillfällen tidigare ryktats till.

José Mourinho och Zlatan – given succé?

Då kan man undra – hur kommer Zlatan passa i ett Manchester United vars status i fotbolls-Europa bara sjunkit efter Sir Alex Ferguson avgång i maj 2013?

Just nu är det oerhört svårt att sia. BBC har klargjort att José Mourinho tar över den sjunkande skutan – han och Zlatan har ju ett förflutet tillsammans och det är en återkomst som många bara väntat på. En tränare och spelare med enorm respekt för varandra.

En sak som talar för en succé, är att Zlatan Ibrahimovic skulle få den stora stjärnstatusen i laget – något som han trivs utmärkt med. En av de påstådda orsakerna till att han inte kom rätt till i exempelvis Barcelona var att han hamnade lite i skymundan av bland annat Leo Messi. No time to shine, helt enkelt.

Och firma José Mourinho-Zlatan Ibrahimovic har stått för stordåd förut. Kan de föra tillbaka Manchester United till den status de hade innan Sir Alex lämnade?

Eller hur; visst osar det ändå succé?

Här kan ni se Zlatan överraska sin vän, Mourinho:

Kommentarer