Ola Toivonen klar för Sunderland – öppnar för Malmö FF?

Det är ingen hemlighet att Ola Toivonen inte trivs i sin franska klubb Rennes. Därför kom det inte som någon överraskning när Sunderland under fredagen annonserade att man nu lånat in svensken resten av säsongen. Den svenska landslagsmannen ska hjälpa till att försöka rädda klubben från att ramla ur Premier League och ska sedan återvända till sin franska klubb.

Väl tillbaka i Rennes återstår endast ett år på kontraktet, som alltså sträcker sig till sommaren 2017. Det faktum att Ola Toivonen blir klar för ett lån istället för att skriva på ett nytt kontrakt med en ny klubb talar egentligen bara för en sak – han vill hem.

29-åringen har flörtat öppet med sin gamla klubb Malmö FF under många år, men fick svårt att gå till de regerande svenska mästarna så länge kontraket med Rennes fanns kvar. Han var helt enkelt för dyr att köpa.

Nästa sommar återstår bara ett år på kontraktet och då bör Malmö FF kunna lösa en övergång för 30-åringen, som då kan göra en Markus Rosenberg och komma hem för att spela i sin forna klubb.

Vad tror ni om Ola Toivonens framtid? Spelar han någonsin i MFF igen?

Kommentarer