Liverpool jagar supertalang, se hans drömmål mot Lazio här

Liverpool jobbar hårt för att försöka stärka upp truppen inför nästa säsong. Inte minst det centrala mittfältet behöver förstärkas efter att Steven Gerrard lämnat klubben. Enligt Gazzetta dello Sport och ESPN har Liverpool redan lagt ett bud värt 18 miljoner euro på Inters 20-årige supertalang Mateo Kovacic men enligt samma uppgifter kräver Inter minst 25 miljoner euro för honom.

Vem är då Kovacic? Han är en central mittfältare som är bekväm att ligga djupt och styra spelet med fin teknik. Men har även spelat ute på båda kanterna och som offensiv mittfältare tidigare så det är helt klart en flexibel spelare. Han kom till Inter 2013 från Dinamo Zagreb för en övergångssumma 15 miljoner euro. Under hans tid i Inter är det inte ovanligt att man sett honom fånga upp bollen djupt på planen och sedan driva upp den, inte minst genom sin fina teknik.

Supertalang? Interlegendaren Javier Zanetti har till exempel sagt till World Soccer att Kovacic den förutom Ronaldo absolut mest lovande unga spelaren han sett under sina 19 år i Inter.

Se drömmålet mot Lazio

Målskyttet är inte Kovacic starkaste sida men visst kan han trycka till bollen också. Här nedanför ser ni när han dundrade in ett reduceringsmål hemma mot Lazio den 21 december 2014.

Kommentarer