LISTA: Kontraktslösa svenskbekantingar

Det är fortfarande fritt fram för de svenska klubbarna av värva. Den 11:e augusti stänger det svenska Silly-fönstret och vi har tittat till en del av de kontraktslösa svenskbekantingar som febrilt letar en ny klubb att representera.

Pa Dembo Touray, målvakt, tillhörde Djurgården i 11 år och är fortfarande betraktad som en av de största blårandiga legendarerna i modern tid. Blev omtyckt för sin karismatiska personlighet och känd för de alla makalösa räddningarna samt stortabbarna han stått för i karriären. Touray har tillhört sydafrikanska Santos sedan 2012 och vill nu hitta en svensk klubb.

Daniel Arnefjord, 35, försvarare, är ännu en 08-bekanting – spelade i AIK 2006-2008 och är mest ihågkommen för sitt självmål mot Helsingborg som innebar att klubben missade guldet 2008. Tillhört norska Ålesund sedan dess, innan han blev kontraktslös för några månader sedan.

Christopher Meneses, 25, försvarare, bröt i enighet med IFK Norrköping, sitt kontrakt med den allsvenska klubben i början av månaden. Gjorde ett bra fjolår, men annars haft en halvdan sejour i Sverige. Vunnit ett antal titlar med sin moderklubb Alajuelense i Costa Rica. Vänsterbacken har uttalat att han helst vill stanna i Europa eller eventuellt dra lasset till USA.

James Frempong, 26, mittfältare, har tillhört Örebro, Brommapojkarna, Gefle och nu senast Norrköping där han haft stora skadebekymmer. Osäkert hur hans status är just nu, men skulle kunna vara ett intressant alternativ för såväl allsvenska som Superettanklubbar – om han kan hålla sig skadefri.

Imad Zatara, 30, mittfältare, lämnade Åtvidaberg, som han tillhörde under tre år, 2014 efter en säsong kantad av skador, men ska nu vara frisk och kry. Svensk-palestiniern var i sina bästa stunder briljant och vill med största sannolikhet stanna i Skandinavien.

Marko Mitrovic, 23, anfallare, lovordades rejält i sina unga år och köptes 2008 av Chelsea från Malmö – där han sedan skickades vidare till Brescia Calcio. Väl där blev det tre mål på 31 matcher, varav 20 från start.

Teteh Bangura, 25, anfallare, slog igenom start i AIK 2011 när han gjorde 15 mål på 17 matcher. Därefter haft det lite tyngre, flyttat runt och var utlånad till 08-klubben 2014 – men hade skadeproblem och fick inte spela en enda match. Agenten Patrick Mörk har berättat att Teteh är på väg tillbaka till Allsvenskan, men flyttlasset ska inte till Stockholm.

Kommentarer