Håll koll på Jackson Martinez – het på ålderns höst

Den absolut hetaste spelaren i transfersammanhang de senaste dagarna har varit Jackson Martinez, anfallsstjärnan från Porto. Trots att colombianen för närvarande spelar Copa America med sitt landslag vilar inte ryktena kring honom och vi kan bara anta att spelarens agent arbetar stenhårt i skrivande stund.

Rapporter gör gällande att Atletico Madrid är hetast på gröten när det kommer till att få anfallaren till klubben, men enligt Sunday Express vill Arsenal nu blanda sig in i leken. Tidigare har Jackson Martinez nobbat Milan och allt pekar på att fokus nu ligger på att välja mellan erkänt intresserade Atletico Madrid och Arsenal, vars intresse alltså börjar ta sig – även fall man enligt uppgifter är tveksamma till den höga utköpsklausulen på cirka 350 miljoner kronor.

Vad som är intressant med colombianen Martinez är att han visserligen spelat i Porto, som är en storklubb i Europa, men det är först på ålderns höst som det stora genombrottet har kommit. Det är nu de stora tunga klubbarna riktat blickarna åt hans håll. Jackson Martinez fyller 29 år om några månader, men kan antas ha ett par säsonger av absolut toppklass kvar i kroppen.

Hur som helst är Jackson Martinez spelaren att hålla koll på idag, imorgon och de kommande dagarna. Det hänger uppenbarligen någonting i luften där.

Kommentarer