Guidetti-karusellen – se hans legendariska intervju

John Guidettis karriär har knappast pekat rakt uppåt de senaste åren; magsjukan som höll honom borta från spel i månader, dessa ständiga utlåningar och bristen på kontinuitet – men en lovande framtid är fortfarande framför hans fötter.

Under sina bästa stunder är Guidetti, som vi alla vet, en fantastisk fotbollsspelare och målskytt. Vi fick se det under hans tid i Feyenoord 11/12, där han antecknades för 20 mål och åtta assister på 23 matcher och därefter lovordades han runtom i hela Europa.

Innan han skulle få spela A-lagsfotboll igen skulle dock dröja till så sent som säsongen 12/13, men det blev bara sex inhopp i Stoketröjan innan lånetiden var över.

Därefter bar det av till Celtic på ett lån och redan från start bombade han in mål, hajpades upp rejält – men sedan skulle succén avta och tränaren visade tydligt sitt missnöje med att förpassa Guidetti till bänken, var han till största del fick sitta under slutet av perioden i klubben. Befogat eller ej låter vi stå osagt, men det blev trots allt åtta mål och sju assister på 24 matcher, varav 19 från start.

Hamnar i Italien?

Nu står citatmaskinen som kontraktslös. Bland annat turkiska klubbar visade sitt intresse, men nu snackas det främst om Italien och Udinese. Sky Sports Italia rapporterar att klubben är mycket intresserade av svensken och att bra diskussioner hålls mellan parterna.

Prestationerna i U21-EM lär inte ha fått omvärldens intresse att direkt svalna heller. Med en tränare som tror på och en spelfilosofi som passar honom – kan Guidetti komma att utvecklas till en storstjärna och eventuellt den som kommer få bära den svenska kronan efter att Zlatan Ibrahimovic ställt skorna på hyllan. Var skulle ni vilja se Guidetti härnäst?

Förutom kvalitéerna som Guidetti besitter på fotbollsplanen, är han också en citatmaskin utan dess like. Här kan ni se honom i ett speciellt tillstånd efter semifinalbragden mot Danmark i U21-EM häromdagen. Vi kan i alla fall räkna med att det inte blir en dansk klubb han hamnar i…

Kommentarer