Går som bosman, löser han Liverpools problem?

Liverpool hade en tung säsong. Från att kriga om ligatiteln och ösa in 101 mål på 38 ligamatcher säsongen 2013-14 kom de sexa den här säsongen och målproduktionen nästan halverades, från 101 mål till 52.

Saknaden av Luis Suarez är givetvis stor, men inte mycket att göra åt. Samtidigt var Daniel Sturridge skadad mer eller mindre hela säsongen och med hans skadehistorik känns det farligt att förlita sig allt för mycket på honom. Balotelli behöver vi inte ens prata om.

Ett namn det pratats väldigt länge om för Liverpool är Burnleys Danny Ings vart kontrakt går ut nu under sommaren och genom det lämnar klubben som bosman. Ings som representerat U21-landslaget sköt upp Burnley till Premier League säsongen 2013-14 genom totalt 26 mål i The Championship och cuperna. Han blev även utsedd till The Championships bästa spelare den säsongen och många lag hade siktet inställt på den unga engelska forwarden.

Nu under säsongen 2015-16 har det blivit totalt elva mål på 35 Premier League-matcher för Ings som enligt Liverpool Echo nu fått ett kontraktsförslag från Liverpool att ta ställning till.

Klart är i alla fall att Ings inte förlänge med Burnley och här tidigare i april berättade han för BBC att han inte vill gå till någon storklubb där han kommer försvinna och inte få speltid.

Med tanke på Liverpools anfallskris där man väntas göra en total utrensning av Balotelli, Borini och Lambert alla väntas lämna laget finns det i alla fall plats för honom.

Enligt olika rapporter är även Tottenham intresserade av Ings.

Reaktioner från Twitter:

Bonusvideo

Kommentarer