Ett mästerskapsmål senare – jakten på Guidetti intensifieras

Det svenska U21-landslaget premiärspelade mot Italiens dito i U21-EM under torsdagen. Trots underläge och en man mindre lyckades svenskarna vända och vinna matchen under den andra halvleken. En fantastisk lagprestation kryddad av flera individuella prestationer.

En prestation som stack ut var John Guidettis. Anfallstalangen höll sig nämligen framme i straffområdet och tryckte in kvitteringen när den behövdes som allra mest. Efter det blev han visserligen trött och därmed utbytt, men matchen och målet tros ändå givit eko ut i Europa.

Med tanke på att John Guidetti för närvarande står utan kontrakt menar många källor nu att jakten på honom håller på att intensifieras. Störst intresse verkar enligt rapporter komma från italienskt håll, där bland annat säsongens succélag Lazio samt Hellas Verona spanar in svensken.


Carlo Cavalleri, det vill säga John Guidettis agent, hymlar inte med att anfallaren själv kommer att ha is i magen när han väljer en klubb. Det finns enligt honom flertalet intressenter.

”Han gillar Italien. Men du måste ha i åtanke att det är en kille som lag i hela Europa har koll på. Jag har sett anfallare i Italien, och John skulle göra bra ifrån sig nästan överallt.”

Sedan tidigare har Everton, Norwich och Trabzonspor visat intresse för svensken. Bara för att nämna några.

Hur som helst kommer U21-EM och en möjlig fortsatt bra prestation av John Guidetti öppna ännu fler dörrar och vi kan nog inte vänta oss ett beslut förrän senare i sommar.

Kommentarer