Engelska tidningen: 6 anledningar till varför Zlatan skulle lyfta Arsenal

Det ryktas en hel del runt Zlatan, bland annat Arsenal har nämns i rapporteringen. Engelska tidningen The Telegraph har därför listat sex anledningar till varför Arsenal skulle behöva värva Zlatan Ibrahimovic. Deras fråga till läsarna i samband med artikeln är samtidigt enkel, skulle Arsenal vinna Premier League om de värvade Zlatan och hela 77 procent av deras läsare tror det.

Sen är det som vanligt bara rykten, precis som varje sommar när det pratas om Zlatan till Premier League. Man ska nog inte lägga allt för stor vikt vid ryktet men listan är hur som helst intressant.

Här hittar ni listan, punkt för punkt:

 

1. Målfarligheten

Zlatan har visserligen hunnit bli 33 år men gjorde 19 mål på 24 matcher i Ligue 1 och totalt 30 mål på 35 tävlingsmatcher vilket är bättre än alla Arsenalspelare där Alexis Sanchez var bäst med 25 och Oliver Giroud tvåa med 19.

2. Utdelningen

Arsenals två främsta målskyttar, Sanchez och Giroud hade en skottprocent på 20,3 samt 24,1 av deras avslut som resulterade i mål. Men Zlatan gjorde mål på hela 27,1 procent av sina skott.

3. Många mål, på lite speltid

Det är inte heller bara att Zlatan har spelat mycket som har gjort att han gjort en hel del mål. Zlatan gjorde nämligen mål var 105:e minut han var på plan vilket kan jämföras med 133 minuter för Giroud och 184 för Sanchez.

4. Spelsinnet som lyfter andra

Zlatan gör inte bara mål, han har noterats för 77 assist över de elva senaste säsongerna, den här säsongen blev det sex assist.

5. Myten att han bara presterar i Frankrike

Många i England lyfter fram det faktum att Zlatan dels spelat dåligt mot engelska lag men även att han bara presterar på grund av sämre motstånd i Frankrike. Men de lyfter även fram att han gjorde tio mål i Champions League förra säsongen, två fler än Lionel Messi.

6. Erfarenheten och vinnarskallen

Zlatan har spelat 14 säsonger ute i Europas stora ligor och vunnit ligan tolv gånger. Värt att notera är även att Zlatan vunnit 14 stora titlar sedan 2003-04 när han lämnade Ajax, Arsenal har bara vunnit fyra under samma period.

Vad tror ni ? Skulle Zlatan lyfta Arsenal så de kan vinna Premier League? Finns det ens någon möjlighet för dem att locka till sig honom?

Kommentarer