Det surras kring Premier League – aktuellt just nu

Det är intensiva tider för klubbar, spelare och agenter – men också för journalister som har i uppdrag att bevaka Silly Season. Det surras nu som aldrig förr och den ligan som oftast är inblandad på ett eller annat sätt är Premier League.

Det är egentligen ganska logiskt av tre anledningar.

1) Premier League är den liga i världen som har absolut mest pengar. Fördelningen från TV-avtalet är tämligen rättvis och gör att klubbar lite längre ner på näringskedjan, inte bara de två-tre bästa, kan blanda sig in i strider om stora namn.

2) Premier League är inne i någon form av negativ period, åtminstone resultatmässigt. Klubbarna behöver rusta upp för att kunna mäta sig med tyska, spanska och i viss mån italienska lag. De dåliga resultaten i Europaspelet tvingar fram värvningar, med andra ord.

3) England eller Storbritannien har en mediakultur i egen klass. Att göra en höna av en fjäder är deras absolut största styrka – men också svaghet. Vi får garanterat höra en hel del trams i den stora hög av rykten som väller in och som handlar om Premier League.

Sillykollen.se har dock hittat ett par rykten som helt enkelt inte kan gå obemärkt förbi och som blossat upp ytterligare under inledningen av veckan. Här kommer fem saker som hänt kring Premier League de sista dagarna:

Raheem Sterling – var hamnar han?

Ett ihärdigt rykte som vi uppmärksammade er om redan för några veckor sedan är Raheem Sterling och hans framtid. Var ska engelsmannen spela fotboll nästa säsong? Det är ingen hemlighet att Manchester City varit väldigt intresserade av den vindsnabba spelaren, men Daily Express avslöjar nu att Chelsea vill blanda sig in i matchen med ett jättebud på 40 miljoner pund. Samtidigt sägs Manchester City, som fått två bud avslagna, förbereda ett tredje bud.

Arda Turan sägs vilja till Premier League

Atlético Madrids världsklassmittfältare Arda Turan är hett villebråd för upp mot tre engelska klubbar, enligt rapporter. Goal skriver nu att mittfältarens agent har bekräftat att Arda Turan har siktet inställt på att flytta till de brittiska öarna till hösten. Frågan är var han hamnar?

Petr Cech i stort sett klar för Arsenal

En läkarundersökning återstår innan Petr Cech ska vara helt klar för Arsenal – en värvning som mycket väl kan komma att bli sommarens bästa. Arsenal får äntligen den där stabila målvakten man saknat i flera år och Petr Cech slipper flytta för att spela fotboll på hög nivå. En win-win-situation helt enkelt. Arsenals supportrar verkar onekligen glada:

KLART: Liverpool värvar Roberto Firmino

Efter en minst sagt tveksam säsong spänner Liverpool musklerna under sommarfönstret och plockar in spelare i en rasande takt. Danny Ings från Burnley är klar sedan tidigare och nu har man också bekräftat värvningen av Roberto Firmino från Hoffenheim. Han blir den dyraste tyska affären någonsin och Hoffenheim kan vara nöjda med värdeökningen på över 1000%.

Ramos lämnar Real Madrid – flyttar till Manchester?

Ett ihärdigt rykte som har återkommit under flera veckor är att Sergio Ramos inte är nöjd med sin situation i Real Madrid och vill lämna klubben. Manchester United har nämnts som en intressant nästa destination för den spanska landslagsförsvararen. Håll ögonen öppna – här kommer det hända något inom det snaraste.

Kommentarer