13 juni – här är det hetaste som har hänt

Trots att EM-fotbollen pågår för fullt nere i Frankrike ligger inte de europeiska klubbarna, fotbollsagenterna och tidningarna på latsidan. Det värvas spelare till höger och vänster, men allra främst ryktas och pratas det om eventuella värvningar på många olika fronter.

Det kan vara svårt att hänga med i vimlet, men Sillykollen.se hoppas ge dig en bra överblick. Som bekant går det att hänga med i svängarna utan att för den sakens skull behöva strunta i EM-fotbollen.

Här kommer ett par rykten och klara övergångar att minnas från den här dagen.

RYKTE: Dimitri Payet är het på marknaden

Efter en väldigt bra säsong i West Ham United har flera klubbar runt om i Europa fått upp ögonen för Dimitri Payet. Intresset blev inte direkt svalare efter fransmannens fina insats i EM-premiären mot Rumänien, där han bland annat stod för ett dundermål och en assist.

Chelsea har ryktats rycka i mittfältaren, Paris Saint-Germain har också sagts vara intresserad. Nu ansluter Manchester City till den intresserade skaran klubbar, det skriver åtminstone Don Balon. Vi får helt enkelt se var han spelar sin fotboll i höst…

KLART: Miralem Pjanic till Juventus

Transferfönstret har smugit igång på flera ställen runt om i Europa – bland annat i Italien. Där har de regerande mästarna Juventus gjort klart med sin första värvning.

Efter en längre tids spekulationer blev det klart under dagen. Miralem Pjanic, tidigare i Roma, är klar för klubben. Kontraktet rapporteras gälla fem år och övergångssumman landade på nätta 300 miljoner kronor.

RYKTE: Henrikh Mkhitaryan är ryktenas man

Borussia Dortmund riskerar att tappa fler viktiga spelare under sommaren. Tidigare är det klart att Ilsay Gündogan tar sitt pack och pack för att testa lyckan i Manchester City. Nu sägs också Henrikh Mkhitaryan vilja lämna klubben, bland annat enligt tyska Bild.

Nu handlar det mesta om hur klubben ställer sig till en eventuell försäljning. Kontraktet går in på sitt sista år i höst och intressenter, som troligen gärna betalar bra, finns det gott om. Rapporter gör gällande att Manchester United, Chelsea, Arsenal och Juventus har ögonen på mittfältaren.

KLART: Jaap Stam blir tränare i Reading

Ni minns kanske 43-åriga Jaap Stam från sin tid i Manchester United, Lazio, PSV Eindhoven eller AC Milan? Den hårdföre mittbacken har nu sadlat om till tränare och meddelades nu ta över Reading till hösten.

Kontraktet gäller på två år och ambitionen sägs vara att göra en bättre säsong än förra året då laget slutade på sjuttonde plats i Championship.

Kommentarer