Danska stjärnan lämnar – har Blåvitt sålt titeln?

För ett par timmar sedan avslöjade Expressen att Lasse Vibe, som vann den allsvenska skytteligan i fjol med 23 fullträffar, blivit klar för Brentford – om än inte officiellt ännu. Allt, förutom underskrifter och liknande, ska dock vara klart och anfallaren följer inte med Blåvitt till kvällens EL-returmöte mot Slask Wroclaw.

Spelåret 2012/2013 bombade han in 13 strutar för Sönderjyske i danska Superliga och såldes därefter till Blåvitt, där han inte fick det att släppa helt med bara två gjorda baljor på 14 matcher.

Sedan skulle explosionen komma. 23 mål på 26 allsvenska matcher – och Vibes värde sköt i höjden. Han har diskuterats vara värd siffror en bra bit över 20 miljoner kronor, men nu när det bara var ett år på kontraktet sjunker det givetvis.

I februari ryktades det om att Lasse Vibe skulle vara klar för den kinesiska klubben Tianjin Teda för 20 miljoner, men då kommenterade han såhär till Sportbladet:
– Någon liten klubb på gränsen till Nordkorea är inte intressant för mig.

Karusellen har fortsatt snurra, men nu ska den nya adressen alltså vara klar. Brentford, som missade att plocka en biljett till Premier League i fjol trots att man nådde play off-semifinalen, ska fortsätta sin resa mot det engelska finrummet – Vibe ska kunna bli till stor hjälp. Men vad innebär detta för Blåvitt – har de sålt SM-guldet för 13 miljoner kronor?

Kommentarer