Berlusconi drömmer stort – Ancelotti och Zlatan till Milan?

Att Silvio Berlusconi är en drömmare som tycker om att prata stort har knappast undgått någon som följt det sjuknande skeppet Milan de senaste åren. Från att ha varit en storklubb att räkna med ute i Europa, har de rödsvarta hamnat varit fast i det hopplösa mittenskiktet av Serie A i två år. Nu lovar – ta lätt på orden – Berlusconi att storsatsa.

Carlo Ancelotti tränade Milan under åtta år i början av 2000-talet och vann under denna period ett flertal titlar och man var en stormakt, såväl ekonomiskt som kvalitetsmässigt, i Europa.

2009 lämnade han klubben för Chelsea och efter den sejuouren har han varit i Paris Saint-Germain och Real Madrid. Från de sistnämnda fick han foten bara för ett par dagar sedan. Nu vill Silvio Berlusconi hämta tillbaka succétränaren, vilket uttalats i en rad olika intervjuer. Även den före detta Milanspelaren Thiago Silva tror att en återkomst kan vara möjlig.

– En fantastisk klubb förtjänar en fantastisk tränare och Ancelotti är en fantastisk tränare. Jag är säker på att en lösning kan nås, säger Silva till Sky Sports.

Jagar nytt kapital?

Men det tar inte slut där. PSG:s superstjärna Zlatan Ibrahimovic, som bekant spelade i Milan mellan 2010 och 2012, lämnade klubben – till stor del på grund av att just Berlusconi lovade guld och gröna skogar, när det i praktiken vart helt annorlunda. Svensken ska finnas bland de som är högst upp på önskelistan.

– En återkomst för honom är en tanke som fascinerar mig. På planen är Zlatan maginfik, säger Berlusconi i en intervju med journalisten Carlo Pellegatti enligt Aftonbladet.

Stålar saknas knappast, men Berlusconi är inte direkt känd för att hålla sina ord och frågan är om Milan är tillräckligt attraherande för att locka hemma den här superduon. Berlusconi har samtidigt skalat ner sin egen satsning på Milan de senaste åren och just nu pågår en aktiv och väldigt offentlig jakt på nya investerare. Det har bland annat pratats om nya kinesiska ägare men än är inget klart och det kanske inte blir någon ny delägare innan säsongen drar igång.

Carlo Ancelotti kan vara en möjlig värvning, men Zlatan efter den förra sejouren i klubben? Det har jag svårt att tro.

Paris Saint-Germains president Nasser Al Khelaifi avfärdar också ryktet – som just en dröm.

– Zlatan stannar där han är och han är glad över att spela för, förklarar han enligt ESPN.

Drömma, det kan man ju i alla fall göra, Berlusconi.

Kommentarer