Arbetsnarkomanen ser ännu inte slutet: ”Jag har inga hästar”

”Arsene who?”

… Prydde de brittiska tidningarnas rubriker när Arsene Wenger för 19 år sedan presenterades som Arsenaltränare. Fransmannen har vunnit åtta stora titlar med klubben, varav Premier League-pokalen fått höjas tre gånger – senast 2004.

Hyllad och ratad. Älskad och hatad. På senare år har en större del av supporterskaran allt tydligare visat sitt missnöje med tränaren, men gång efter annan tystas de när resultaten börjar komma. Oavsett har han blivit en del av klubbens hjärta – frågan är hur länge till.

– Att gå i pension? Ja, det korsar mina tankar ibland, men inte längre än fem sekunder för jag får lite panik, säger han enligt Goal.com.

– När vi spelade mot Manchester United kom (Alex Ferguson) för att träffa mig efter matchen. Jag sa: ”Kom igen, saknar du det inte?”. Han sa: ”Nej”. Han hade fått nog. Han går på varje match men han har hästar. Jag har inga hästar.

Utan Arsenal skulle Arsene med andra ord bli – en uttråkad pensionär.

Men även om de kritiska rösterna mot honom tystnat lite på sistone, kommer de helt säkert höjas återigen om ”Gunners” hamnar i en formsvacka under säsongen som följer, eller till och med inte är med och slåss i toppen. Klarar Arsene ännu en storm? Känslan är i alla fall att han kommer ha fått foten innan det är pensionstid…

Om Arsene Wenger skulle lämna Arsenal inom en relativt snar framtid – vem skulle då bli näste man vid rodret?

Kommentarer